Chokladtårta

Chokladtårta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Antal portioner: 12


Förberedelsetid:
25 min


Tillagningstid:
25 min


Färdigt på:
12 tim


Ingredienser

200 g smör
4 ägg
5 dl socker
180 g vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Glasyrtryffel:
100 g smör
300 g mörk choklad av bästa kvalitet
2 dl grädde
1 dl socker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Ställ åt sidan och låt det svalna.

3. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna genom en sil. Den här kakan blir bättre ju mindre man rör i den så försök att bara precis blanda om.

4. Smöra en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Häll smeten i en formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.

5. Glasyrtryffel: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.

6. Hacka chokladen och lägg den i en rymlig skål eller bunke.

7. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så chokladen smälter.

8. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.

9. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera, gärna med fina, färska bär.


Kommentarer
Postat av: ejmis

Det där lät fantastiskt gott!!

2008-07-05 @ 10:36:54
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: tove

den där kan du få baka åt mej om du vill ;)

2008-07-05 @ 13:37:51
URL: http://tovelouice.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0