Flygande Jakob

Sitter i mitt rum, väntar på maten! Blir flygande Jakob, luktar nå sjukt gott! Åååh jag vill ha mat nu, bara för det står på kvällens matsedel så följer ett recept på en flygande Jakob! Det är inte samma recept som lagas här hemma, det är ju trots allt famijens egna och det är ju hemlighetstämplat!


Foto: Fredrik Sandin Carlsson


Antal portioner:
4

Förberedelsetid: 10 min


Tillagningstid:
20 min

Färdigt på: 30 min


Ingredienser

3 dl Kelda mellangrädde
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
1 st grillad kyckling
1 paket bacon
2 st banan

Tips

Servera gärna med kokt ris och sallad.


Namnet Flygande Jakob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.


Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar.

3. Skala och dela bananerna på längden.

4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå.

5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla undertiden baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.

7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0