Flygande Jakob

Antal portioner: 4
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 20 min
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
3 dl Kelda mellangrädde
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
1 st grillad kyckling
1 paket bacon
2 st banan

Tips
Servera gärna med kokt ris och sallad.
Namnet Flygande Jakob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
3. Skala och dela bananerna på längden.
4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå.
5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla undertiden baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter.