Skolan och Eng B

I brist på ork förra året orkade jag och Lisa inte läsa Engelska B, men efter ett år kom vi på att de var nog ganska bra att läsa det! Så nu sitter vi här och pluggar gramatik! Underbara världen!!!

Snart ska jag åka hem och mysa med Niklas! Min lilla smultronpaj!!! <3


Ronaldo, min vackra Ronaldo!


Handledarkurs!

Nu har jag äntligen kommit igång, jag vill verkligen ha det där körkortet! Nu ska det bokas tid, när jag snackat med Mamma, Pappa och eventuellt Bror om vilken tid som passar!

Sen blir det att äntligen börja övningsköra, så har jag förhoppningsvis körkort till sommaren om jag kämpar på! Haha, det blir nog skit bra!


Vem tror att jag lyckas??  ;)


Skolan och dens roliga innehåll!

Jag ska hinna med att läsa två 100 poängs kurser på 100 poäng! Kan tyckas omöjligt, men nu bär det av uppför! Nu gäller det att kämpa på!! Jag ska snart gå och plugga lite innan Niklas kommer, måste bli lite gjort! Jag vill verklingen inte hamna efter nu, det blir flera chanser!! Det är bara att kämpa, och åter kämpa!!


Nä, nu ska jag kolla på "Rent Hus" sen plugga och städa! Självklart tillsammans med bra musik!! Det blir perfekt det!!


Puss!

Kärlek, sjukdomar och lite vänskap!

Har inte blivit att skrivt på länge nu! Anledning: Kärlek och sjukdomar!

Har ju lyckats varit ihop med Niklas i två dagarna, så självklart spenderades nästan hela helgen med honom! Underbara Niklas! Hihi, kärlek är bra skit! ;)

Sen har jag och några av det bästa kvinnor jag känner hunnit med och tagit en shopping vända till Valbo! Mycket trevligt, det ska göras om snart får vi hoppas!

Sen har jag passat på att bli förkyld, det är jobbigt som satan! Vad som är ännu jobbigare är att jag inte ens orkar träffa Niklas! Blää för förkylningar! Nej, nu blir det att sova och kurera mej! Imorgon blir det matte och projektarbete!! Det måste verkligen göras! Usch, skolan = problem just nu!


Pusselipusspuss!

Freeedag!

Underbara fredag!

Två lektioner, två helt okej lektioner! Sovmorgon till 10:10 sen matte i en timme, helt okej! Sen arbetsmiljö och säkerhet på eftermiddagen, också helt okej! Nej, fredagarna kommer bli perfekta, det har de i och för sej varit i alla år!

Matten har för första gången på två år fått struktur, nu kommer det bli jobba av! Nu kommer vi äntligen att lära oss något, genomgångar på tavlan och prov! Det hänger numera inte bara på vad man prestrerar på nationellaprovet, nej nu har man hela året på sej att bevisa att man kan något!

Blir att träffa Niklas ikväll förhoppningsvis, det känns som det var flera veckor sedan sist fastän det bara är ca 1 dag sedan! Haha, jag är hopplös!


Igår klarade Mathilda körkortet förresten, så nu blir det åka av!!!


Inte helt perfekt!

Hade världens underbarste dag igår, det var ett perfekt sätt att avsluta sommarlovet! Tack Niklas! Mys, film, pizza, promenad och att får sova bredvid dej en hel natt! Jag trivs ganska bra i ditt sällskap skulle man nog kunna säga! ;)

Jag längtar tills jag får träffa dej nästa gång. Jag såg dej senast imorse, hur kan jag då sakna dej så mycket? :)



För övrigt var det första dagen i skolan idag, allt gick ju fläckfritt! Började första dagen med en seriös lektion, inte vad jag hade tänkt  mej, men va fan! Det gäller väl att komma in i skiten på en gång, det är nog bästa sättet!

Schemat det var helt okej! Börjar 10:10 imorgon, ganska skönt med sovmorgon till klockan 7! Ju längre det går av terminen, ju senare kommer jag nog att gå upp! Sömnen är nog att prioriera framför morgontidning och färskpressad juice! Nej, snart blir det att plugga hela kvällarna och sen sova! Kul, i Rättvik kommer det festas utan mej! :(



Nej, nu ska jag sova! Drömma söta drömmar;) hihi

Härliga kvällar!

Är lite trött, men bara lite! Ska sova snart, blir att vara uppe med tuppen imorgon också! Fast det är faktist värt det! Hihi! Fan vad et aldrig blir som jag har tänkt mej, men det behöver ju inte betyda att det är en dålig sak!

Nej, jag tror verkligen att det är en bra sak! I alla fall just nu! Fast jag kommer hata att pendla, jag kommer vara så jävla sliten! Jag lovar er alla!!! Jag måste plugga, plugga och plugga! Det ska bli ett bra år! Just det, det blir ju aldrig som jag vill!

Hmm? Hur fan löser jag det? Jag får intala mej själv att jag inte vill plugga och att jag älskar att pendla!

Minnen!



Minnen, tyvärr inte här ifrån! Men 2006 på Ullevi, allsång med då bara 56 000 personer!

Bara en dag!

Bara en dag kvar i friheten, hur ska detta sluta? Ingen stans att bo, ingen stans att leva! PENDLA PENDLA!

Jag hoppas jag har dej att vara med, ha dej som gör mej så glad!

Underbara dag!

Underbar dag, kanske gick upp något tidigt men det var det värt! Morgonen var helt underbar, hmm jag undrar varför! Eller främst du kanske? Men det är en hemlighet tillsvidare!

Sen gick jag och Linda på resabyrån och letade resor! Eller kollade främst upp hur mycket det skulle kosta att boka resa nu mot senare! Jag hoppas verkligen det blir en resa i alla fall, jag ser verkligen fram emot det! Sen blev det fika, och lite shopping! Heeelt okey!

Träffade även Matilda, Elina och Liza på stan, det var trevligt! Det var mycket länge sedan, måste blir flera gånger snart! FIck höra lite skvaller också, fast hemskt skvaller! Nej, jag kan inte förså! Nu måste jag få reda på lite mer snuskiga detaljer! Hihi!!


Länge sen sist nu!

Har inte orkat skriva nåt på ett tag nu, har varit upptagen med att varit trött! Eller, jag är fortfarande för trött för det här egentligen! Usch, måste vila upp mej nu! Sen blir det Gävle med pappa ikväll, och kolla trav! Hoppas vädret blir bättre, fast de borde ju ha läktare inomhus! Äh det visar sej annars får jag sitta i bilen och sova! Skulle jag behöva!

Det som inte skulle hända, håller på att hända! Jag lyckas aldrig få vad jag vill!

Kupolen!



Lyckades hitta en hel del på Kupolen, så nu är jag mycket fattigare! Plus att det nog blir en krogrunda till kvällen, DYRT! Fast det blir nog riktigt kul, får vi hoppas! Hihi!

Frukost och FK

Frukosten var underbar, och tillsammas med den läsa FK är det perfekta morgonnöjet!  Inte något man har ro till varje dag, eller ens orkar! Nej, framöver måste det bli flera gånger! Läste om den hemska bilolycka i Gustafs, stackars människor och Johanna Andersson Vila i frid!

Känner mej grymt pigg på Kupolen just nu, men gäller att hålla koll på klockan så jag hinner ner för att ta ut pengar innan bussen går! Funderar på om jag ska fylla på mitt Upp till 20-kort, men om jag ändå ska pendla får jag ju gratis busskort:S Äh, annars är det ju bara att ansöka om sånt annat bidrag för 1 300 kronor, och skriva att man bor någon stans! Lite mer pengar än ett busskort, sen går det inte att åka tåg på den skiten, så det får nog bli så! Jag kan fråga Josse om jag får pappermässigt bo hemma hos henne;) Haha, nej usch! Jag skulle aldrig kunna klara av att ha det på mitt samvete! Jag måste hitta någonstan att bo, fan jag letar som en tok varje dag! Men inget verkar vara ledigt, vet inte var jag ska kolla heller!

Någon som har nåt tips? Ja, då menar jag inte våran stuga Tove! Jag ska bo där också, men ibland kommer man ju vilja ha lite lyx som på vintern. Det tror att det kan bli lite dragit där om vintern, eller vad tror du?

Kupolen nästan!

Sitter hemma på vardagsrumsgolvet, väntar på att frukosten ska bli klar! Alltså att brödet ska bli rostat, och att nån ska pressa apelsinjuice åt mej! Nej, just det jag är alledes själv hemma! Jaha, då får jag väl ta juice i kartong, som har varit färskpressad i en månad! Ååååh gott, eller ja den var väl i alla fall färskpressad efter de hade pressat den. Nej, tro inte att jag är dum i huvuet!

Nej, nu är frukosten klar! Snart blir det Borlänge med Tove, hon pekar jag betalar! Även om jag tror att hon har tjänat mycket mer än mej i sommar, så bjuder jag på den!

Bara för att de är sjuuukt söta!!


Trött!!

Nu är jag mycket trött, har suttit och kollat på tennis i tre timmar! Fast äntligen vann SVERGIE, underbart! 2-1 i set eller var det 1-2 skit samma! Vi vann!!! Fast nu är jag trött och sen måste jag ändå sitta kvar och kolla på fotbollen, ååh OS tär på krafterna! Det är mycket bättre än det är en sport i taget!  haha




Inte lika spännade

Nu är det 12 lika! Bläää, matchen har snart varat i 4 timmar, jag börjar bli ganska less på det här!


UPPDATERING!

12-13 till Sverige! Kom igen nu då för fan!!


Spännade match!

Sitter och kolla på matchen mellan Sverige-Frankrie! Jag snackar om tennis, det är mycket spännade! 1-1 i sett 11-12 i gem och 40-30

Gårdagens skandal!


En annna del av Köping!



Blir det en till säsong?

Tidig morgon!

Var länge sedan jag gick upp så här tidigt, eller ja! Jag har varit vaken i nästan en och en halv timme, känns riktigt bra! Den där jävla boken blev utläst igår, men kom ju på att jag har börjat med en till bok som måste läsas klart också! Så nu kan jag inte hålla vad jag lovar. Det känns hemskt, haha! Åååh jag älskar böcker!!!

Nä nu ska jag kolla på OS finalen i mångkamp, Får se hur det går....

Jag lever fortfarande!!

Hmm, jag har inte krupit in under täcker! Fast nu är tiden inne, vi hörs senare idag!!

Natti natti!

Helstekt oxfilé med getostsallad och färska bär


Antal portioner:
4

Förberedelsetid: 20 min


Tillagningstid:
1 tim


Färdigt på:
1 tim 20 min


Ingredienser

1.6 0.8 kg hängmörad oxfilé
3 1.5 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 0.5 st citron, skalet
3 1.5 st vitlöksklyftor
4 2 kvistar färsk rosmarin
smör till stekning

Getostsallad:
2 1 påsar ruccola
2 1 påsar babyspenat
500 250 g chevréost
2 1 askar färska hallon
2 1 askar färska blåbär
150 75 g valnötter
2 1 msk flytande honung
3 1.5 msk god olivolja
1 0.5 msk balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Tips

Passa gärna på att ugnsrosta lite potatis, det är gott till.


Att steka kött i en låg temperatur, alltså länge och långsamt, ger ett riktigt saftigt resultat. Köttet stressas inte och behåller därför sin saftighet. Låt alltid köttet bli rumstempererat innan du steker det, lägg aldrig kylskåpskallt kött direkt i en het stekpanna. Det är då det lätt blir en grå rand runt köttet och dessutom kyls stekpannan ner av det kalla köttet.



Gör så här

1. Sätt ugnen på 70 grader.

2. Riv skalet på citronen så att bara det yttersta, gula kommer med. Gnid in köttet i lite olivolja, flingsalt, svartpeppar och det rivna citronskalet.

3. Finhacka vitlöken och rosmarinen och gnid in i köttet.

4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn oxfilén.

5. Lägg oxfilén i en ugnsfast form eller i en långpanna och sätt en stektermometer i köttet. Stek oxfilén i ugnen till önskad stektemperatur, cirka 55-65 grader för rosa kött och 65-80 grader för genomstekt.

6. Låt köttet vila i minst fem minuter innan du skivar det.

7. Servera köttet i skivor och krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar.

8. Getostsallad: Varva ruccolan och babyspenaten på ett stort fat.

9. Skär bort kanterna på getosten och smula den över fatet, strö över bär och valnötter.

10. Ringla över honung, olivolja och lite balsamvinäger, krydda med salt och peppar.

11. Toppa fatet med den helstekta oxfilén i skivor.




Ingen Kung Fu Panda!

Mitt internet är för segt för att ladda ner filmer, blev inget Kung Fu Panda! Det blev att se på Ghost Whisperer, så nu sitter jag här och har skrämmt upp mej själv. Och blir bara värre och värre för varje minut som går, jag ska nog gå och lägga mej opch dra täcket över huvudet!

När jag väl ligger där, sova och vänta på dags ljus! Det är underskattat tycker jag, då kan inget gömma sej i skuggorna! Mohaha, vampyrer!!!


Helt ensam!

Jag är helt ensam hemma, och det är helt underbart! Förutom att jag inte kan kolla på Ghost whisperer (eller hur fan det stavas) ikväll! Haha jag bara skrämmer upp mej själv, sen tror jag att massa spöken kommer komma och döda mej eller nåt likande!



Blir nog Kung Fu Panda, ikväll istättet, om jag ska tänka på en realisisk nivå!!!

Bokhat!!

Att lägga sej och läsa när man ska gå och lägga sej, är ju bara att glömma!  Jag tänker jämt att jag ska läsa två sidor innan jag ska gå och lägga mej, det blir snarare 10 kapitel och då rinner tiden verkligen iväg! Nej, usch! Jag hatar att läsa, det funkar inte det går aaaaldrig att sluta!!

Nej, nu ska jag läsa ut boken! Sen blir det inga fler så vidare jag inte är tvingad! Haha, jag undrar hur länge det håller?

Reklam?

Har sett reklamen om uppblåst mage eller vad det är för nåt! En tjej som sitter på en resturang och i ett akvarium bredvid blåser en blåsfisk upp sej, sen tar hon den där tabletten så blir den som vanligt igen.

Medicinens slogan är typ, "botar uppkördhet och -----"

Min fråga är då vad är uppkördhet?????

Foootboooll

Berbatov klar för Manchester United


LONDON. Dimitar Berbatov är klar för Manchester United, uppger Daily Mail i dag. Enligt tidningen skrev den bulgariske anfallaren på det lukrativa kontraktet i går.

Sir Alex Ferguson har kämpat i 18 månader för att värva Dimitar Berbatov från Tottenham Hotspurs.

Den 27-årige bulgaren uppges få 25 miljoner pund för kontraktet som löper över fyra år.

Planen är att han ska vara med när den officiella lagbilden tas på fredag inför försäsongen.

Ferguson har då en drömuppställning med Berbatov, Carlos Tevez, Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo på topp, skriver Daily Mail.





Dimitar Berbatov lämnar Tottenham för Manchester United.

Dimitar Berbatov lämnar Tottenham för Manchester United.

Blandade hits!

Försöker få ihop lite grymma skivor, främst för att ha när vi skulle åka på roadtrip! Nu är den aktiviten "put on hold", men som tur är går skivor att spara! Fast jag blir aldrig nöjd, har nog inte tillräckligt bra musik på datan! Det kan också vara så att jag inte vet vad den bra musiken heter, och att leta igenom alla låtar efter guldkornen är inget jag vill syssla med! För jag har just gjort det och rensat bort det som är sämst!

Jag måste säga att jag har en otrolig blandning på låtar, det borde finnas en låt som alla tycker om! Det tror jag, annars är folk konstiga! Eller jag kanske vet en människa som har väldigt konstig musiksmak, men den får väl ta med egen musik om den ska hälsa på här!

Folk är så stela!

Hihi, jag gillar att skriva! Fast jag måste hitta nåt verkligt tema att skriva om, det kanske uppskattas mera! Eller vadå? Lite om mitt liv och en god maträtt då och då är väl trevligt? Ja, det tycker jag! Jag skulle nog inte läsa min egna blogg om jag sår va tvungen! Haha, men nån människa borde väl gilla det?


Nån stel människa!


Nej, men när skolan börjar då ska jag fylla bloggen med lite roligare grejer. Kanske lite skvaller, och sånt! Nej, det är inte min grej! Men det lä ju hända massa roliga grejor nu det sista året som de flesta skulle vilja läsa om! Typ prova ut studentmössa, nolla de nya ettorna och massa fester! För den delen massa plugg, så kanske blir en "Vad har jag lär mej idag?"-blogg!

Jepp, detta år står djursjukvård, kemi b och fotografisk bild bland annat på schemat! Det finns nog en hel del att lära ut!


Roadtrip?

Vilken är den bästa roadtriplåten?

Dagens recept!

Italiensk pastasallad



Ingredienser (4 portioner)

  • Pastasallad
  • 400 g pasta, t.ex. penne rigate
  • 200 g lufttorkad skinka, t.ex. parmaskinka
  • c:a 20 körsbärstomater
  • 1 burk minimozzarella
  • 10-15 basilikablad
  • Dressing
  • 10-15 basilikablad
  • 3 msk pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Dressing: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med svartpeppar och salt.
  2. Pastasallad: Koka pastan enligt anvisningar och låt svala något.
  3. Blanda dressingen med pastan i en stor serveringsskål.
  4. Dela körsbärstomaterna på hälften, skär skinkan i bitar, strimla basilikabladen grovt samt låt vattnet rinna av från mozzarellan. Lägg ingredienserna i pastaskålen och blanda väl.
  5. Dekorera med en basilikakvist.

Kvällsmys!

Länge sen jag orkade sitta upp till efter 21 nu, att jobba tär verkligen på krafterna! Usch och fy, det känns så underbart att sitta upp och kolla på tv utan att somna! Att bara kunna vara vaken, att det inte finns någon press att sova för att hinna med att sova åtminsone 7 timmar!

Nä, nu blir det att mysa tv igen!!! Att njuta av det simpla, det är bäst!

Att avsky...

Tänkte lyxa till mej lite och äta en isglass, men som vanligt lyckas jag tapp en del! Någon kanske känner igen sej? Allting bara ramlar av pinnen. Blää, jag gillar verkligen inte isglass just av den anledningen! Perfekt en varm sommardag, men annars är det bara skit! Om man inte är i klädd i servetter från topp till tå! Nej, tack till isglass! Ingen mer den här sommaren, tacka vet jag äkta (fet) gräddglass! Mums!



Har kikat runt hela dagen efter lämpliga ställen att åka till med min kvinnor, men har varit ganska svårt! Hittade en jättefin stuga ute vid havet i Gästrikland, med bastu och allt! Kanske vore något att spendera en natt i och pimpla vin. Nej, vi måste verkligen hitta något nu och boka en stuga eller biljetter till Stockholm! Det finns en nackdel med att bara åka ner till Stockholm över en dag, det är att när man ska åka hem på kvällen gå tågen så tidigt! Tyvärr, hinner man ju inte med att göra allt man vill på en sådan kort dag. Nästan bättre att ta bilen någon stans och mysa med sol, bad, grilla och vin! Skulle vara så sjukt kul, måste verkligen hitta något lämpligt ställe i närheten nu!!!!!

Hett bad + en god bok = bra kombination

Ångan ryker, det bränner på kroppen det är en skön kombinantion tycker jag! Och när man sedan tillsammas med detta läser en spännade bok, är det svårt att sluta plåga sej själv med ett egentligen alledes för varmt bad. Det enda som stoppar mej då är att det inte får att fylla på mer varmvatten och det då blir för kallt för att ligga kvar. Om jag inte skulle orka tappa ur lite vatten för att kunna fylla på mera, fast det är för drygt!

Att sedan resa sej upp, är nog det jobbigaste! Allt snurrar, jag är rejält svettig! Det är bara att ställa sej  i duschen och dra på kallt vatten, det är otroligt oskönt! Fast det får en att vakna till och sedan kan man gå ut ur badrummet som en ny människa! Både smartare och fräschare!



Äntligen!

Äntligen har jag fått tid över att skriva lite igen, de senaste dagarna har varit sega! Jobbade min sista dag i fredags, det känns otroligt skönt! Från och med nu blir det att koncenterar sej på skolan i ca ett år sen festa en massa, för att sedan förhoppningsvis börja plugga igen! För att sedan klara det galant, sen skaffa sej ett fint jobb!

Förövrigt har det hänt mycket roliga grejor de senaste veckorna, det har festast ordentligt! Lite för mycket för min del, inte riktigt min grej! Fast riktigt kul har jag haft! Nån sommarflört har det tyvärr inte hunnit med att blir, men inget jag saknar heller! Inget jag är intresserad av, finns annat roligt! Just nu skulle jag inte orka lägga ner tid på någon annan. nej nu blir det full fokusering på skola och kompisar! Haha, det brukar inte bli som jag planerar. Blir väl att jag blir ensam depprimerad och hoppar av skolan.

Svårt att tro det, för allt känns så jävla rätt! Vart jag hamnade, att jag valde det jag valde! Att jag har funnit de vänner jag har funnit, sånna som jag inte trodde fanns! Jag känner att jag passar in bättre en någonsin, och jag har inte stött på många otrevliga människor i Rättvik! Det lilla samhället med mycket kärlek och hb! Nej, det kommer vara skönt att komma tillbaka till vardagen. Det gäller bara att hitta någonstans att bo, jag letar och jag letar! Fast jag har inte funnit det jag vill ha, men förhoppningsvis löser det sej! Att slå upp ett tält är väl inte speciellt svårt???

När jag ängtligen har fått mitt efterlängtade sommarlov, så blir vädert ändå inte bättre! Det låter som det haglar ute, inget jag är suger på att gå ut i. Men blir kanske att sätta sej ut och läsa sen sväng på balkogen. Sen kanske det blir semester nästa vecka, snackat med Märta och Tove om att åka iväg någonstans för att få ett perfekt avslut på sommarlovet. Så jag hoppas verkligen att det blir något av, kanske hyra en stuga i skogen och mysa med vin och  grillat! Kanske en bastu och lite bad! Det vore underbart!!!

Usch, jag har allt för mycket att skriva om! Och alllt för mycket att berätta om, ingen kommer ens att orka läsa detta så vad är då meningen? Ja, jag vet inte! Fast är kul att bara sitta och skriva, lä ju få i gång skrivandet inför skolstarten. Sista året, kommer bli det bästa någonsin! Mycket plugg och mycket festande, bästa som finns!!

Kommer sakna en hel del människor som tagit studenten, som gjort alla fester till en divition högre. Nu är det vår uppgift att ta över det, det är nog lättare sagt en gjort. Men man ska inte ropa hej förtidigt! Och nollningen, är början på det!



Nej nu ska jag sluta skriva!!!!!!!

RSS 2.0